Your search results

Gouden Visum

Posted by Angel on May 12, 2021
0

Kende je het nog niet? Een gouden visum is een speciaal
verblijfsvisum voor investeerders die onroerend goed verwerven of investeren in Spanje.

Zoals met alle procedures voor visumaanvragen brengt het hebben van een huis aan de Spaanse kust veel voordelen met zich mee: zon, zee, mooi weer… en het beste van alles voor non – EU burgers: het verkrijgen van de gouden visum.

Het wettelijke kader van een gouden visum werd geïntroduceerd in 2013 waardoor niet-ingezetenen van Marbella en Costa Del Sol de zeldzame kans krijgen om een Spaanse woning te verwerven op basis van een aantal opties zoals: investeringen in onroerend goed, financiële activa en een levensvatbaar bedrijfsproject. Wat zo verbazingwekkend is aan dit visum, is dat het langdurige en permanente woningen verleent aan slimme investeerders. U hoeft niet in Spanje te zijn om het visum aan te vragen, hoewel u waarschijnlijk vóór de visumaanvraag daarheen moet reizen om uw investering te beheren. Nadat u het visum heeft ontvangen, moet u naar Spanje reizen om uw verblijfsvergunning te krijgen.

 

Waarom is het de moeite waard om deze Golden Visa in Spanje te verkrijgen?

Bekijk enkele voordelen van de verblijfsvergunning, de weg naar het Gouden Leven:

U hoeft geen lange periodes in Spanje door te brengen. U kunt het land verlaten zonder dat uw Golden Visa wordt ingetrokken.
U kunt Europa binnenkomen en verlaten wanneer u maar wilt, zonder dat u een Schengenvisum nodig heeft. Vaarwel procedures in consulaten en ambassades!

Uw familieleden worden ook inbegrepen in deze vergunning.
U krijgt een tewerkstellingsvergunning zowel voor u als voor uw naasten.
De looptijd is twee jaar, verlengbaar voor opeenvolgende periodes van vijf jaar.

Wie komt in aanmerking?

Er zijn een aantal criteria waaraan u in eerste instantie moet voldoen om in aanmerking te komen voor het programma. Deze omvatten:

Alle personen ouder dan 18 jaar, zonder strafblad in Spanje en in de landen waar u de laatste 5 jaar heeft verbleven.

Beschikken over voldoende financiële middelen voor u en uw gezinsleden tijdens uw verblijf in Spanje.

Betaal de leges voor de behandeling van het visum of de verblijfsvergunning voor investeringen.

Wat is de definitie van “voldoende middelen”?

Wanneer u het visum voor niet-levensonderhoud aanvraagt, moet u aantonen dat u over voldoende financiële middelen beschikt voor de duur van de geldigheid van het visum zonder dat u een beroep hoeft te doen op openbare middelen of financiële bijstand van de Spaanse regering.

1) Investeringen in financiële activa worden als volgt onderverdeeld en gewaardeerd in vier verschillende subcategorieën:

A- minimaal € 2.000.000.
B- Aandelen of aandelen in Spaanse bedrijven: minimaal € 1.000.000. C- Gesloten of risicokapitaalfondsen: € 1.000.000.
D- Deposito’s bij Spaanse banken: € 1.000.000.

2) Investering in een bedrijf of een onroerend goed, verdeeld en gemeten in één subcategorie, als volgt:
A- Waarde-gebaseerde vastgoedinvestering: minimaal € 500.000.

Als deze beleggingscategorieën correct en verstandig worden uitgevoerd met de hulp van professionele makelaars bij Marbedom, krijgen niet-ingezetenen en toeristen fundamentele eigendomsrechten, evenals een langdurig en permanent verblijf.

De procedure voor het aanvragen van investeringen in onroerend goed met het oog op het verkrijgen van een gouden visum is gebaseerd op stimulansen in de zin dat; investeerders krijgen een langetermijnvisum van 6 maanden waarmee ze naar Spanje kunnen komen, maar het visum wordt verleend op basis van de volgende voorwaarden:
A- Er moet vooraf een onderpandovereenkomst worden ondertekend om de prestaties te garanderen.
B- En de aanbetaling van de aankoopprijs op een Spaanse bank wanneer de investeerder hier is en van zijn / haar droomhuis heeft gehouden.
Daarna, zodra bewezen is dat het onroerend goed verkocht is aan de vastgoedbelegger via:
A- Openbare verkoopakte
B- Kadastercertificaat

Dan heeft de investeerder het recht verworven om een eenjarig investeringsverblijf aan te vragen dat het recht geeft om legaal in Spanje te wonen en te werken.
Na het verstrijken van een jaar op investering gebaseerd verblijf, kunnen de investeerder (s) een verblijf van twee jaar aanvragen, genaamd: ‘een initiële verblijfsvergunning voor investeerders’.

Als de investeerder geïnteresseerd blijft om in Spanje te blijven, wordt de op investeringen gebaseerde woning die aan buitenlandse investeerders wordt gegeven, verlengd voor de opeenvolgende periodes van maximaal 5 jaar, zolang de oorspronkelijke voorwaarden die aanleiding gaven tot het recht op verblijf ongewijzigd blijven.

Buitenlandse investeerders kunnen echter ook een verblijf op investeringsbasis aanvragen door de meerderheid van de aandelen te verwerven op de maatschappelijke zetel van de wettelijk opgerichte vennootschap.
In het geval dat de buitenlandse investeerder (s) fysiek niet hier in Spanje is, wordt de gepaste volmacht verleend aan de vertegenwoordigende advocaat van de buitenlandse investeerder om de op investeringen gebaseerde of visumverblijfsaanvraag te starten.

Bovendien moet elke buitenlandse investeerder € 500.000 verstrekken, aangezien dat bedrag de minimumvereiste is voor het toekennen van een op investeringen gebaseerd verblijf aan slechts één investeerder.
In het geval van gehuwde stellen die twee afzonderlijke beleggingswoningen willen aanvragen, dan dient het minimumbedrag te worden verdubbeld tot: minimaal € 1.000.000.

In het geval van € 500.000 vastgoedbeleggingen en het verkrijgen van één buitenlandse investeerder, krijgen de gezinsleden van de betreffende buitenlandse investeerder recht op een verblijfsaanvraag op basis van het doel van ‘gezinshereniging’.

Hoe kunnen wij u helpen?

Wij stellen ons team van deskundigen die uw taal spreken, gespecialiseerd in management en juridisch advies, gericht op ingezetenen en niet-ingezetenen en internationale investeerders.

Bij Marbedom Real Estate kunnen we elke klant een op maat gemaakt investeringsadvies bieden door middel van 10 jaar constante en waardevolle ervaringen via de kostbare contacten die we beschikbaar hebben gesteld aan de vastgoedmarkt van Marbella en Costa del Sol in het algemeen.

In eenvoudiger bewoordingen worden buitenlandse investeerders volledig verzorgd vanaf hun ophaalpunt op de luchthaven tot het kopen van hun droomhuis en het indienen van hun op investeringen gebaseerde verblijfs- en visumaanvragen.
We zijn er trots op uw investeringsbelangen en, nog belangrijker, rechten te verdedigen en te beschermen.

Neem gerust vrijblijvend met ons contact op. Wij helpen je graag met het schrijven van je nieuwe hoofdstuk in Spanje!
Neem vandaag nog contact met ons op via info@marbedom.com.

Bezoek onze website voor meer informatie en om onze exclusieve selectie van aanbiedingen te zien

Send us whatsupp!

Compare Listings